strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/maxfotoi/public_html/climate/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.

10 причин чому варто їсти місцеві продукти

Ярмарка продуктів Купуючи місцеві продукти, ви отримаєте набагато більше, ніж просто свіжу їжу на столі. Ви допомагає зміцнити економіку міста та громади і навіть стримати урбанізацію.

Щоразу, коли я відвідую сільськогосподарські ярмарки, мені цікаво, як я збираюся вмістити все придбане у холодильник. Пакети прохолодного сонцелюбного шпинату і величезні пучки салату змагаються за місце із свіжою, солодкою морквою, капустою і зеленим горошком. Полиці комор завантажуються цибулею, баклажанами, картоплею і часником.

Читати також:  Що треба їсти, щоб менше забруднювати планету?

Це не тільки добра їжа для тіла і душі, але й також корисна справа для місцевої громади. Є багато причин, чому в живання в їжу продуктів місцевого виробництва повинне бути пріоритетом протягом усього року , навіть коли врожай не настільки щедрий. Некомерційна правозахисна організація, яка займається питаннями харчування, під назвою «Strolling of the Heifers» (дослівно «Прогулюючись теплицями») створила список з 10 причин, чому важливо відвідувати сільськогосподарські ярмарки. Отже, ці речі мають значення, бо:

  1. Споживаючи місцеві продукти, ви підтримуєте місцевих фермерів . Це створює робочі місця на місцевих фермах і для суміжних послуг, які займаються обробкою й упаковкою. Цим ви демонструєте підтримку тій справі, якою займаються фермери.
  2. Цим ви стимулюєте місцеву економіку . Гривні витрачені на продукти місцевих господарств і виробників продуктів залишаються в місцевій економіці, створюючи нові робочі місця в інших місцевих підприємствах.
  3. Транспортування займає менше часу. Коли місцеві продукти продаються локально, викиди вуглекислого газу під час транспортування набагато менші , тобто використовується менше палива і виробляється менше викидів парникових газів.
  4. Виробляється менше сміття. Чим коротший ланцюг збуту, тим менше можливостей для їжі стати відходами.
  5. Їжа свіжа , а, отже, більш поживна. Чим менше часу витрачається на транспортування, тим менше поживних речовин буде втрачатись і менше продуктів зіпсується.
  6. Ви відкриєте для себе нові цікаві продукти . Завдяки сільськогосподарським ярмаркам я полюбила такі дивацтва, як капуста кольрабі, зерна гірчиці, паростки часнику і кавунового редису. Ці продукти я не можу знайти в продуктовому магазині.
  7. Це добре для генофонду і ґрунту . Місцеві продукти сприяють диверсифікації місцевих господарств, які зберігають генетичне різноманіття і знижують залежність від монокультури – одного врожаю, який вирощують на великій території, чим він завдає шкоди ґрунтам.
  8. Цим можна привабити туристів . Райони, де виготовляють продукти харчування можуть стати привабливими для агротуризму, приносячи додаткові гроші в регіон.
  9. Зберігається відкритий простір. Коли є попит на продукти, вирощені на місцевих полях і бізнес процвітає, стає меншим попит на заміську забудову цих місць.
  10. Громади стають більш об’єднаними . Люди дізнаються про фермерів і виробників продуктів харчування у своєму регіоні, створюючи важливу мережу підтримки і дружби. Вони також можуть спілкуватися з іншими членами спільноти під час покупок на фермерських ринках.

Існує навіть більше причин, які можна було б додати до цього списку, як-от легше придбання продуктів з нульовими відходами і економія грошей при покупці продуктів харчування оптом.

За матеріалом Кетрін Мартінко (Katherine Martinko)

Читати також:  Як країни вирішують проблему залишків їжі?

Для КліматІнфо переклала та підготувала Альона Маліченко

Редактор: Марія Волошина

Поділитись в соціальних мережах: