Найзеленіший ресторан у світі – це шкільна їдальня
Більшість із нас пам’ятає їжу зі шкільної їдальні як несмачну і неякісну. Це твердження спростувала каліфорнійська приватна школа
Фото: MUSE SCHOOL CA
Згідно з показниками асоціації, на сьогодні школа здійснила 49 екологічних кроків, заробивши більше балів, ніж будь-який інший заклад харчування у світі, і швидко перетворилася на 4-зірковий сертифікований зелений ресторан.
Бали каліфорнійської приватної школи
Товари короткотривалого вжитку | 16,00 |
Енергія | 297,29 |
Обладнання і приміщення | 25,50 |
Їжа | 128,20 |
Хімікати і забруднення | 29,57 |
Відхооди | 54,50 |
Вода | 10,13 |
Загальна кількість балів | 561,19 |
Загальна кількість кроків | 49 |
Майкл Ошман (Michael Oshman), генеральний директор і засновник Асоціації, привітав керівництво школи з успішним упровадженням чистої екологічної їжі, зазначивши у прес-релізі, що «MUSE School наблизила мрію про сталість довкілля до реальності».
Заснована у 2006 році, каліфорнійська приватна школа доклала вражаючих зусиль, аби зберегти себе зеленою і навчити своїх студентів жити свідомо.
У 2015 році режисер Джеймс Кемерон (James Cameron) та його дружина Сьюзі Кемерон (Suzy Cameron), яка є власницею MUSE School, подарували цьому освітньому закладу сонячні батареї - справжні твори мистецтва. На території школи було встановлено п’ять сонячних квіток, кожна з яких складається з чотирнадцяти пелюсток розміром 68 на 44,5 дюйми, прикріплених до міцної опори 16 футів і 4 дюйми заввишки. Батареї підняті вгору на 33 фути, мають 28,5 футів у діаметрі і повертаються за сонцем . Школа використовує лише це джерело енергії, потужності «соняшників» вистачає і на прилади, і на блок живлення, і на ліхтарі.
М’юзівські соняшники
Фото: Брендон Хікмен ( Brandon Hickman/MUSE School CA)
Ще одна ініціатива, яка допомогла отримати перше місце, – це створення зеленого меню . За 18 місяців школа поступово замінила страви з тваринних продуктів на рослинні. Водночас студентам розповідали про екологічні переваги рослинної дієти. Дослідження 2015 року доводить, що веганське харчування найкраще підходить для зниження ризику серцево-судинних захворювань у дітей. Звісно, це означає «ні» сиру, яйцям, курятині, яловичині чи рибі.
Школа вирощує власні продукти
Фото: MUSE School CA
До інших зелених досягнень школи належить місцеве виробництво продуктів харчування, повномасштабна програма утилізації і компостування, світлодіодні лампи, переробка і повторне споживання продуктів, встановлення аераторів, які очищують 0,5 галона води за хвилину, використання менш токсичної побутової хімії.
Мюріель Вега (Muriel Vega)
Джерело: